• DOVACC BV
  • Eliksemstraat 22
  • 3350 Linter

Nieuws

Relatie tussen ondernemer en boekhouder krijgt nieuwe impuls dankzij digitalisering

Welke impact heeft de digitalisering?

“Ze heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe ‘intelligente’ tools die enerzijds de communicatie tussen de ondernemer en zijn boekhouder optimaliseren en anderzijds ervoor zorgen dat de ondernemer continu een duidelijk zicht krijgt op zijn belangrijkste cijfers, zoals de evolutie van de omzet, de cashflowtoestand, klanten- en leveranciersvorderingen, enz.”

Hoe werkt dat precies?

“De ondernemer kan via een uitwisselingsplatform al zijn gedigitaliseerde documenten doorsturen aan zijn boekhouder door papieren facturen in te scannen en elektronische facturen en e-mails met facturen in pdf door te sturen. Alles wordt er gecentraliseerd en kan online ingekeken worden. Elke nieuwe factuur wordt herkend en geregistreerd in het klantendossier bij de boekhouder. Ook rekeninguittreksels worden in digitale vorm (CODA-bestanden) in het systeem geüpload en kunnen, als de boekhouder dat wil, automatisch behandeld worden bij ontvangst. Zo kan de boekhouder zijn verschillende dossiers regelmatig updaten. Hoewel de digitale boekhoudsystemen steeds intelligenter worden, moeten we toch benadrukken dat de boekhouder zelf de touwtjes in handen houdt.”

Wat is daar de meerwaarde van?

“Buiten het gemak waarmee de ondernemer voortaan documenten met zijn boekhouder kan delen, is de relevantste vooruitgang voor hem dat hij via pc, tablet of smartphone toegang heeft tot zijn belangrijkste cijfers, die bijgewerkt worden via interactieve dashboards. Zo krijgt de ondernemer een zicht op de evolutie van zijn bedrijf en beschikt hij over de nodige tools om te anticiperen. Een ander voordeel is dat de boekhouder zijn werk over het jaar heen kan spreiden, aangezien hij de documenten ontvangt zodra ze beschikbaar zijn en hij uiteindelijk meer tijd zal hebben om zijn cliënt te adviseren.”

bron: Iedereen Onderneemt.

Contacteer ons

Meer info over onze diensten?
Vul hieronder uw gegevens in en wij contacteren u.